Az Apple minden Macet az alapjaitól, kivételesen vékony és könnyű, ugyanakkor megfelelően tartós kialakítással tervez meg, hogy ellenálljanak a mindennapos használat igénybevételének. A Mac notebookok olyan forradalmi teljesítményű akkumulátort is kaptak, amely egyetlen töltéssel használható a teljes tanítási napon át. Bármelyik Mac gépet választják, a legújabb technológiákkal felszerelt számítógépet kapnak, amellyel azonnal fantasztikus eredményeket érhetnek el.

 iLife és iWork alkalmazások

Hat kiváló alkalmazás a fényképek, filmek, zenék, dokumentumok, táblázatok és bemutatók kezeléséhez. Jobbak mint valaha, és ingyenesen járnak minden új Mac készülékhez.

Mac App Store

A Mac App Store áruházban rengeteg oktatási alkalmazást találhatnak, amely segítheti a diákokat a tanulásban és tartalomkészítésben. Akár szótanuló kártyákkal fejlesztik a diákok szókincsét, akár nagy teljesítményű matematikai eszközöket használnak, le fogja nyűgözni Önöket, hogy a Mac gépeken elérhető alkalmazások milyen sokat adhatnak hozzá az óráikhoz. Tekintsék meg a Mac App Store áruházban a Skills for Students (Készségek diákok számára) és a Tools for Teachers (Tanári eszközök) nevű gyűjteményeket.

mac_app_store

Professzionális Apple alkalmazások

Ha tovább szeretnének lépni. Ezekkel a külön megvásárolható alkalmazásokkal a tanulók teljes mértékben kihasználhatják a Mac teljesítményét a fényképek feljavításához, a zenéléshez és a videoszerkesztéshez. Pont úgy, mint a hivatásos szakemberek.

pro_appsiBooks Author

A Mac gépeken ingyenesen használható iBooks Author alkalmazással egyszerűen készíthetnek Multi-Touch könyveket iPadre vagy Macre, amelyek segítségével saját stílusukban taníthatják a tárgyukat. Tökéletes megoldás, ha a saját órájának és az osztály szintjének megfelelő anyagokat szeretne létrehozni, vagy ha a diákok a saját anyagaikat szeretnék összeállítani.

ibooks_author_small

 

iBooks

Az OS X Mavericks rendszerrel új fejezet kezdődik az iBooks történetében. A diákok már Macen is olvashatják a klasszikusokat az iBooks alkalmazásban, tetszés szerinti számú könyvet nyithatnak meg, és egyszerűen kereshetnek bennük. Az olvasás intuitív és egyszerű – pöccintéssel lehet napozni, a képek pedig csippentéssel nagyíthatók fel.

ibooks_store_screenshot

iTunes U

Az iTunes részét képező iTunes U a nagyszerű oktatási tartalmak gyűjtőhelyéül szolgál. Tele van számtalan, tanuláshoz használható forrásanyaggal, például előadásokkal, videókkal és könyvekkel. És ezek mind ingyenesen elérhetők.

itunes_u_mac_screenshot

 

Apple TV és Mac

Az Apple TV és az AirPlay használatával vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, adatfolyamként továbbíthatják a Mac tartalmát bármilyen HDTV-re.5 Ez a funkció csoportos ötletbörzékhez vagy előadásokhoz is használható. Akár arra is megkérhetik a diákokat, hogy Mac gépük csatlakoztatásával osszák meg a munkájukat, adjanak egymásnak csoportos visszajelzést vagy közös csoportmunkát végezzenek a nagy képernyőn.

Apple_airplay_edu_small

 

A Mac és a speciális oktatási igények

A Mac a kisegítő lehetőségeknek köszönhetően a speciális oktatási igényű diákok számára is hatékony eszköz a tanuláshoz. Beépített képernyőolvasót, felirattámogatást és egyéb azonnal használható, innovatív kisegítő lehetőségeket kínál. A kognitív, fizikai vagy más jellegű fogyatékkal élő tanulók számára a Mac óriási segítséget nyújthat a tanulásban.

Bővebben

FaceTime_iMacOS X

A Mac nagy teljesítményű operációs rendszerének következő fontos kiadása – ingyen. Egyszerűen letölthető a Mac App Store áruházból. Az OS X Mavericks olyan vadonatúj alkalmazásokat mutat be, mint például az iBooks. Emellett több mint 200 új szolgáltatást kínál, például a Címkéket, amellyel hatékonyan rendszerezhetők és kereshetők a fájlok, valamint az AirPlay-kijelzőt,6 amely lehetővé teszi, hogy a HDTV-készüléket kijelzőként használják, ha diavetítéseket szeretnének bemutatni, vagy videós képzést kívánnak közvetíteni a Mac gépről. Az új technológiáknak köszönhetően a Mac még nagyobb teljesítményt nyújt, ugyanakkor még kevesebb energiát fogyaszt.

 

OS X Server

Az OS X Server szinte bármely Mac számítógépet képes nagy teljesítményű kiszolgálóvá alakítani, amely az osztálytermekben, oktatási részlegeken és még sok más helyen tökéletesen használható. Saját podcastokat készíthetnek, egyszerűen kezelhetik a wikioldalakat, illetve lehetővé tehetik a diákok és tanárok számára a dokumentumok elérését, másolását és megosztását.

L517911A-HU_OS_X_Server_Product_Presentation.001