VoiceOver

A VoiceOver egy integrált képernyő felolvasó, konfigurálást nem igénylő braille támogatással, a vak és gyengén látó felhasználók számára. Segítségével a Mac és iOS eszközök menüi teljesértékűen használhatóak a vizuális elemek nélkül is.

VoiceOver

FaceTime

Siket és nagyothallók jelnyelven kommunikálhatnak a FaceTime videókonferencia segítségével, így egyszerűen léphetnek kapcsolatba társaikkal és tanáraikkal távolról is.

Facetime

Irányított hozzáférés

Az irányított hozzáférés lehetővé teszi, hogy az iOS készülékek adott vezérlő elemeit időlegesen letiltsuk. Hatástalaníthatjuk a készüléken található egyes gombokat, a mozgással való vezérlést, vagy kikapcsolhatjuk a képernyő kívánt részein az érintő felület használatát. Így az autizmus spektrum zavarral vagy egyéb figyelmi vagy érzékszervi akadályozottsággal küzdők egy adott feladatra tudnak koncentrálni, anélkül, hogy akaratukon kívül bezárnák a használt alkalmazást.

iranyitott_hozzaferes

Assistive Touch

Az Assistive Touch funkciót bekapcsolva a képernyőn egy mindig elérhető gombot kapunk, mely segítségével kiválaszthatjuk a készülék különböző funkcióit, melyek alap esetben csak gombokkal, vagy mozgással érhetőek el. Így kiküszöbölve az egyéni finom motorikus nehézségeket minden felhasználó teljesértékűen használhatja készülékét.