Beépített alkalmazások

Az iPad összes beépített alkalmazása úgy lett megtervezve, hogy ki tudják használni az iPad nagy méretű Multi-Touch képernyőjét. A Safari böngészővel az információkeresés egyszerűbb és könnyebben elsajátítható, mint valaha. Az iBooks 
kiváló alkalmazás a könyvek kereséséhez, megtekintéséhez és megvásárlásához. A Mail alkalmazással kapcsolatban maradhat kollégáival és barátaival, valamint ügyeket is intézhet. A FaceTime alkalmazással akár távolról is együttműködhetnek közös projektjükön. 
Az élmény olyan, mintha ugyanabban a szobában lennének.

Alkalmazások az App Store áruházban

És csak egy kattintásnyira vannak. Bármilyen tantárgyról van szó, számoljon az elérhető alkalmazásokkal. Az App Store áruházban jelenleg több mint 65 000 oktatási célú és tartalmak létrehozására szolgáló alkalmazás található. Ezeket az Apple és külső cégek készítették kifejezetten iPad készülékekre, így bármelyik évfolyamhoz, bármilyen tanulási stílushoz találhat megfelelő alkalmazást. Tekintse meg az oktatási célú gyűjteményt. Böngésszen az alkalmazások között évfolyamra vagy tantárgyakra lebontva. Tekintse meg a speciális oktatási igényű diákok számára készült alkalmazások gyűjteményét. Fedezze fel a tanárok számára készült alkalmazásokat. Ismerkedjen meg az eredeti forrásanyagok gyűjteményével.

Ajánlott alkalmazások

iTunes U iPad készülékeken

Az iTunes részét képező iTunes U a nagyszerű oktatási tartalmak gyűjtőhelyéül szolgál. Tele van számtalan, tanuláshoz használható forrásanyaggal, például előadásokkal, videókkal és könyvekkel. És ezek mind ingyenesen elérhetők. Az iTunes U katalógusában több mint 6000 iTunes U-kurzus közül válogathat, amelyeket a világ különböző pontjain élő tanárok, oktatók és professzorok hoztak létre. Ismerje meg más tanárok oktatási gyakorlatait. Merítsen ötleteket tanterveikből, óravázlataikból és képzési segédanyagaikból. Vagy regisztráljon képzéseikre, és ismerje meg, hogyan vonják be az iPad tartalmait (például a videókat, a digitális könyveket és az alkalmazásokat) a diákok oktatásába.

itunes_u

Az egész osztály oktatásának szolgálatában

Az AirPlay szolgáltatás és az AirPlay-tükrözés használatával a tanteremben tartózkodó összes diákkal megoszthatja a tartalmakat. Webhelyeket, leckéket, fényképeket, videókat és sok más tartalmat is egyszerűen bemutathat egy nagy képernyős készüléken. iPadjét egy (külön megvásárolható) videokimeneti kábellel csatlakoztathatja egy HDTV-készülékhez vagy kijelzőhöz, vagy az AirPlay használatával bármilyen HDTV-re vezeték nélkül továbbíthatja az adatfolyamot az Apple TV-n keresztül.

Apple_airplay_edu_small

Beépített kisegítő lehetőségek

Az iPad olyan kisegítő funkciókkal rendelkezik, amelyek új alapokra helyezik a speciális szükségletű diákok oktatásának lehetőségeit. Ezen innovatív technológiáknak köszönhetően a diákok megismerkedhetnek az iPad és az iOS nyújtotta szórakoztató és praktikus funkciókkal. Az iPad külön megvásárolható vagy telepíthető szoftverek nélkül biztosít változatos tanulási lehetőségeket minden diák számára.

assistive-touch-illustration

 Bővebben

iBooks

Az iBooks bőséges tartalommal rendelkezik szinte bármilyen téma tanításához. Mivel számos könyv kifejezetten iPadre készült, ezért nem csupán tartalmas olvasmányokról, hanem remek interaktív élményekről is beszélhetünk. Gyerekkönyvek, klasszikus regények, életrajzok, útmutatók és tankönyvek a legnagyobb tankönyvkiadóktól. A kiadványokban fotógalériák, forgatható 3D tárgyak, egy koppintással előhívható oldalsávok, valamint lejátszható hanganyagok és videók várják a diákokat. A könyvek jelentős része ingyenesen hozzáférhető. A tudományos igénnyel összeállított gyűjteményekben például bizonyos szabványoknak megfelelő könyvek, az alaptantervben előírt tankönyvek, vagy akár más tanárok által létrehozott egyedi tankönyvek is megtalálhatók. Az iBooks alkalmazással a diákok maguk tölthetik le a kiválasztott könyveket iPad készülékükre.

 

iBooks Author

A Mac gépeken ingyenesen használható iBooks Author alkalmazással egyszerűen készíthet Multi-Touch könyveket iPadre, amelyek segítségével saját stílusában taníthatja a tárgyat. Tökéletes megoldás, ha a saját órájának és az osztály szintjének megfelelő anyagokat szeretne létrehozni, vagy ha a diákok a saját anyagaikat szeretnék összeállítani.